info@baele-yves.be
+32 (0)476 38 87 13

Thermische en akoestische isolatie

Efficiënt isoleren is synoniem voor het creëren van een aangenaam, stabiel klimaat in huis. Dit betekent niet alleen de warmte binnenhouden in de winter, maar ook beschermen tegen hitte van buitenaf in de zomer, bewaren van de juiste luchtvochtigheid en verhogen van het wooncomfort door minder geluidsoverlast. Yves Baele Binnenafwerking realiseert dit door het kiezen van de meest geschikte materialen in combinatie met de vakkundige plaatsing ervan.

Thermisch isoleren 

Een ideale opbouw is wind- en waterdicht, maar terzelfdertijd dampopen aan de buitenzijde. Hiervoor gebruiken we onderdak- of gevelbeplating op basis van houtvezel zoals celit of pavatex. De binnenzijde maken we dampremmend en luchtdicht zodat de constructie beschermd is tegen bouwschade door mogelijk condensatievocht en beletten we dat luchtstromen doorheen de isolatie gaan en het rendement hiervan doen dalen.

In het gamma van pro clima vinden we alle nodige folies, tapes, lijmen en accessoires om dit te realiseren. De ruimte hiertussen kan nu vlot ingeblazen worden met cellulosevlokken (isocell of isofloc) en er ontstaat een ononderbroken, kierloze isolatiemantel. Deze techniek is toepasbaar voor daken, wanden, vloeren en plafonds. Soms is het nodig om voorbereidend timmerwerk uit te voeren om de gewenste isolatiedikte ter creëren (renovatie). Waar inblazen niet mogelijk is worden de half stijve houtvezelmatten van pavaflex gebruikt.

Akoestisch isoleren

Met de Nevima IVI-spijkerregels voor een verend relgelwerk, of het IVI-Metalsysteem voor vrijhangende plafonds, voorzet- en scheidingswanden, wordt een vrijstaande draagstructuur gebouwd die losgekoppeld is van de geluids- of trillingsbron.

Met Fermacell gipsvezelplaat wordt voor een voldoende massieve afwerking gezorgd. Tussenin geeft een verend materiaal zoals de Nevima absorptieplaat, Pan-Terre of Pavatex de nodige demping. Grotere volumes kunnen ingeblazen worden met cellulosevlokken. Voor vloeren kan voor het onderbreken van contactgeluid beroep gedaan worden op een uitgebreid assortiment aan akoestisch isolerende vloerplaten van Unifloor.

Bij draagstructuur met balken kan de onderbreking ook met vilt- of kokosregels gebeuren. De snelste manier om de holtes tussen de balken ( = klankkast) op een kierloze manier te vullen is door open inblazen van cellulosevlokken. Voor daken geeft onze thermische opbouw eveneens een uitmuntend akoestisch effect. Het celit of pavatex onderdak samen met de kierloos ingeblazen cellulosevlokken zorgen voor een zeer goede demping. Het luchtdichte dampscherm van pro clima belet dat via luchtstromen ook akoestische lekken ontstaan. Bij voorkeur wordt afgewerkt met de massieve Fermacell gispvezelplaat.

Uitgevoerde projecten met Thermische en akoestische isolatie

Renovatie te Kortrijk

Kortrijk

Renovatie te Deerlijk

Deerlijk

Renovatie te Zottegem

Zottegem

Renovatie te Drongen

Drongen - Gent

Renovatie te Brugge

Brugge

Renovatie te Deerlijk

Deerlijk

Renovatie te Kluisbergen

Kluisbergen

Renovatie te Ingelmunster

Ingelmunster

Renovatie te Doornik

Doornik

Renovatie te Kortrijk

Kortrijk

Renovatie dak te Gent

Gent

Renovatie dak te Moeskroen

Moeskroen

Renovatie zolder te Deerlijk

Deerlijk

Renovatie te Ingelmunster

Ingelmunster

Renovatie te Marke

Marke - Kortrijk

Nieuwbouw te Maarkedal

Maarkedal

Nieuwbouw De Pinte

De Pinte

Nieuwbouw te Marke

Marke - Kortrijk

Nieuwbouwproject te Kortrijk

Kortrijk

Nieuwbouw houtskelet te Wevelgem

Wevelgem

Nieuwbouwproject te Moeskroen

Moeskroen

Houtskelet nieuwbouw te Maldegem

Maldegem

Nieuwbouw te Kortrijk

Kortrijk

Laag-energie woningen te Ieper

Ieper

Nieuwbouw te Heule

Heule - Kortrijk

Nieuwbouw te Dottenys

Dottenys

Nieuwbouw te Melle

Melle

Nieuwbouw te Kortrijk

Kortrijk